Close
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member  The First 100
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    salt lake city
    Posts
    67

    Branch
    Vendor
    Status
    I Served
    Served
    2003 to Present

    Near:
    Minot AFB

    Clutch cable slips a little on Honda VTX 1300 S

    I have been having some problems with the clutch cable, it seems to be slipping a little. When I look at the cable everything seems to be tight and in place. Not sure what's going on with it right now. Anybody ever have a similar problem? My Bike is a Honda VTX 1300 S.
    Last edited by D_Wilson; 09-26-2010 at 14:26.

  2. #2
    Junior Member  The First 100 gapatriot's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Hampton
    Posts
    4

    Branch
    Air Force
    Status
    I Retired
    Served
    1968 to 1989

    Near:
    Robins AFB
    The clutch is slipping? Maybe the cable is adjusted too tight. I had a Goldwing and adjusted the clutch cable a couple of times and was not a big deal. Use a manual that provides the information on adjustment.

    I like the tire. I ran a CT on my Goldwing.

  3. #3
    Member  The First 100
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    salt lake city
    Posts
    67

    Branch
    Vendor
    Status
    I Served
    Served
    2003 to Present

    Near:
    Minot AFB
    I'll take a look, should've been the first place I went. Thanks for the response.

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Tucson
    Posts
    1

    Status
    I Retired
    Served
    1983 to 2003

    Near:
    Davis-Monthan AFB
    What year is your VTX? I have a 2008VTX1300R and a shop manual. My shop manual may have the information you are looking for. I would be willing to scan the appropriate pages and send them to you if you want.

  5. #5
    Senior Member  The First 100 S.E.R.E.'s Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Oceanside
    Posts
    163

    Branch
    Air Force
    Status
    I Retired
    Served
    1967 to 1988

    Near:
    Camp Pendleton
    I've found that when the clutch cable slips a little, it's either time to adjust the cable (easiest) or replace it, or pay attention to the following

    1. Clutch adjustment at handle or motor
    2. Type of Oil, syn oil will cause older motors to slip.
    3. Clutch plates worn out.

    Usually when the clutch slips it is one of the above which causes the problem. Good luck with that!

  6. #6
    Member  The First 100
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    salt lake city
    Posts
    67

    Branch
    Vendor
    Status
    I Served
    Served
    2003 to Present

    Near:
    Minot AFB
    My cable needs replaced, it's pretty worn out at only 10,000 miles. I've been riding a lot of twisties though so it possibly wore out quick that way. I'm getting ready to change out the handle bars so i'll just replace all the cables while i'm at it. thanks for all the help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •